Trupele ruse au părăsit orașul de lângă centrala nucleară Cernobîl

centrala-nucleara-de-la-cernobil

foto: Shutterstock

Forțele ruse au părăsit orașul ucrainean Slavutych, unde locuiesc muncitorii de la centrala nucleară de la Cernobîl, după ce și-au încheiat sarcina de a o inspecta, a declarat primarul luni dimineața.

Primarul Iuri Fomichev a declarat luni, într-o postare video online, că trupele au finalizat munca „pe care și-au propus să o facă” și au părăsit orașul Slavutych, scrie Mediafax

„Au finalizat munca pe care și-au propus să o facă. Au cercetat orașul, astăzi au terminat ce aveau de făcut și au părăsit orașul. Nu mai este niciunul în oraș acum”

a declarat Iuri Fomichev, primarul orașului.

Sâmbătă, guvernatorul regional de la Kiev a declarat că forțele ruse au preluat controlul orașului chiar în afara zonei de excludere din jurul Cernobîlului, locul celui mai grav dezastru nuclear din lume din 1986, unde personalul ucrainean încă gestionează centrala. Aceștia îl reținuseră pentru scurt timp și pe primar.

Invazia Ucrainei de către Rusia, pe care o numește „operație militară specială”, a devastat mai multe orașe ucrainene, a provocat o criză umanitară majoră și a strămutat aproximativ 10 milioane de oameni, aproape un sfert din populație.

Exit mobile version