Tragedie în Mediterana. Cel puțin 61 de migranți și-au pierdut viața în apele mării

Migranti-Marea-Mediterana

foto g4media.ro

O ambarcațiune care transporta migranți din Libia către Italia s-a scufundat în apele Mării Mediterane, numărul morților fiind estimat la cel puțin 61.

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a anunțat că un naufragiu al unei ambarcațiuni în largul coastelor Libiei s-a soldat cu moartea a cel puțin 61 de migranți, informează DPA și AFP, preluate de către Agerpres.

Tragedie în Mediterana. Cel puțin 61 de migranți și-au pierdut viața

Ambarcațiunea plecase din portul libian Zuwara având la bord 86 de persoane care intenționau să ajungă în Italia, însă vasul a naufragiat la scurtă vreme după ce a ieșit în larg. Printre cele 61 de victime se află și femei și copii, a anunțat OIM printr-un mesaj postat pe X.

Un număr de 25 de persoane au fost salvate și apoi transferate într-un centru de detenție de pe teritoriul Libiei.

Mediterana centrală continuă să fie una din cele mai periculoase rute de migraţie din lume”, 

a comentat OIM.

Libia este una din principalele țări de tranzit pentru migranții din Africa de Nord ce încearcă să ajungă în Europa, prima destinație fiind Italia sau Grecia. Traversarea Mediteranei se face de cele mai multe ori în ambarcațiuni neadecvate, cu un număr prea mare de pasageri la bord.

Flavio Giacomo, purtător de cuvânt al OIM, a precizat că cel puțin 2.250 de persoane au murit încercând să traveerseze Mediterana centrală de la începutul acestui an, oficialul afirmând că asta arată că eforturile de salvare a vieților migranților nu sunt suficiente.

Exit mobile version