Șapte bebeluși și 27 de pacienți au murit la Spitalul al-Shifa, anunță Hamas. Arme ale teroriștilor, găsite sub apă

militant-Hamas

foto hotnews.ro

Incursiunea IDF în Fâșia Gaza continuă, iar descoperirile sunt terifiante. Soldații spun că au găsit depozite Hamas cu arme ascunse în școli, moschei și case.

Numărul persoanelor decedate la Spitalul al-Shifa din Gaza este în creștere, potrivit Hamas. Gruparea a anunțat că șapte bebeluși și 27 de pacienți au murit. Însă, aceste informații nu pot fi verificate din surse independente, potrivit fanatik.ro.

Șapte bebeluși și 27 de pacienți au murit la Spitalul al-Shifa

Situația are loc din cauză sistării electricității. Mai multe ONG-uri din întreaga lume au atras atenția asupra pericolului la care sunt supuși pacienții aflați la terapie intensivă, precum și bebelușii născuți prematur, care trebuie să fie ținuți în incubatoare.

Încă de sâmbătă, unitatea medicală informa că 39 de bebeluși se aflau în această situație, iar cadrele medicale le făceau ”masaje respiratorii cu mâna”, sperând că în acest fel vor putea să îi țină în viață.

Pe de altă parte, Israelul a spus, la finalul săptămânii trecute, că va ajuta la evacuarea bebelușilor născuți prematur, pentru a fi transporați la „spitale mai sigure”. 

”O trecere securizată urmează să fie deschisă la Spitalul al-Shifa (…) pe Drumul Salaheddin către sud”, 

informa pe X Tsahalul, potrivit News.ro.

IDF anunță că a găsit arme ale teroriștilor Hamas sub apă

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au anunțat, luni, că au găsit ”zeci de arme și dispozitive militare” în timpul căutărilor subacvatice efectuate de specialiștii de pe marină. 

”În timpul perchezițiilor efectuate de Unitatea pentru Misiuni Subacvatice, au fost găsite un număr mare de arme folosite de organizația teroristă Hamas în încercările lor de a se infiltra pe teritoriul israelian”, 

se arată într-un comunicat al IDF, citat de Sky News.

Printre arme și dispozitive militare au fost depistate dispozitive explozive, centuri explozive, muniție, bărci gonflabile și multe altele”,

mai adaugă oficialii de la Tel Aviv.
Exit mobile version