Rusia lansează acuzații dure la adresa României. Știm acum ce înseamnă ajutor umanitar, recunoașteți totul!

razboi-Rusia-Ucraina-arme

foto cancan.ro

Ministerul rus de Externe a cerut României să recunoască livrările de armament pe care Bucureștiul le-ar trimite Ucrainei, acuzând că Rusia „știe acum” ce înseamnă ajutoarele umanitare acordate de țara noastră statului vecin.

Declarațiile îi aparțin Mariei Zaharova, purtătoarea de cuvânt a instituției, și au fost postate pe site-ul MAE de la Moscova, mid.ru.

„Aceasta este prima oară când s-a aflat atât de explicit și public, deși anterior pe platformele social media au apărut înregistrări video care arată folosirea unor obuze fabricate în România folosite de forțele armate ucrainene”,

„Autoritățile române simt evident un disconfort moral legat de îndeplinirea directivelor NATO de a trimite tot mai multe transporturi mortale, dându-și seama de consecințele reale ale acestei politici motivate de ideologie. În locul acestei rușini false, ei ar trebui să recunoască totul”

„Spuneți poporului vostru și lumii întregi cum stau cu adevărat lucrurile. Nu vă fie frică. Trimiterea repetată de arme naționaliștilor ucraineni cu care să lupte împotriva propriului popor nu face decât să prelungească conflictul (în caz că Bucureștiul nu știe) și duce la mai multe victime”

„Cei care fac asta împărtășesc responsabilitatea cu regimul naționalist de la Kiev pentru crimele, sângele și suferința pe care doar le vor înmulți. Dacă oficialii români cred că toate acestea sunt irelevante, este opinia lor. Dar ar fi frumos să împărtășească niște <<dezvăluiri>> despre aceste transporturi. Ce trimit ei regimului de la Kiev?”,

a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova.

România anunţă verificări după ce Ucraina a publicat imagini cu obuze care ar fi de la Romarm

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni ar fi primit obuze fabricate în România de Romarm în 2022. Ministrul Economiei, în subordinea căruia se află Romarm anunță verificări.
Imaginile care ar arăta muniție produsă în România şi ajunsă în dotarea armatei ucrainene au apărut ieri pe un cont ucrainean de Twitter specializat pe armament.

Este un filmuleț de câteva secunde, făcut într-un obuzier autopropulsat de tip sovietic. Muniția în schimb ar fi românească – obuze produse la RoMarm, spun cei care au publicat clipul. Se vede parţial seria acestui obuz şi prescurtarea RO.

Exit mobile version