Românii, numiţi „idioţii” Europei de un ziar din Germania

ziar-Germania

foto stiridecluj.ro

Românii, bulgarii şi ucrainenii sunt numiţi „idioţii Europei” de un ziar din Germania. Nemţii semnalează că în special în aceste ţări din estul Europei foarte mulţi oameni refuză să se vaccineze, deşi situaţia pandemică este delicată, potrivit adevarul.ro.

Tabloidul german Hamburger Morgenpost scrie despre ratele mici de vaccinare din România, Bulgaria şi Ucraina.

Într-un articol cu titlul „«Idiotii Europei»: De ce situaţia corona din Est escaladează masiv”, nemţii notează că deşi criza sanitară a atins vârful în această parte a continentului, foarte mulţi oameni refuză să se vaccineze.

Situaţia din spitalele României este descrisă în culori sumbre, iar jurnaliştii germani scriu că sistemul sanitar este depăşit de numărul de cazuri grave de Covid-19.

În radiografia făcută de Hamburger Morgenpost este arătată cu degetul Biserica Ortodoxă Română care a evitat să îi îndemne pe credincioşi să se vaccineze şi nu a luat măsuri pentru a pune capăt teoriilor conspiraţiei.

Nemţii nu i-au uitat nici pe politicienii români care au transmis mesaje contradictorii, iar preşedintele Klaus Iohannis este arătat cu degetul.

Mai puţin de 40% dintre români sunt complet imunizaţi (37.6%), iar în Bulgaria şi Ucraina lucrurile stau şi mai prost. În Bulgaria doar 24,8% din populaţie s-a vaccinat, iar în Ucraina situaţie e cumplită: abia 16% dintre oameni sunt complet imunizaţi.

Exit mobile version