Rețea de trafic de copii în Grecia. O româncă, printre intermediari

trafic-de-copii

foto redactia.ro

30 de tinere, exploatate în 14 case. Printre victimele folosite pentru prelevare de ovule sau ca mame surogat sunt și femei din România.

Femeile exploatate sunt din România, Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Georgia și Albania. Gruparea, care acționa în Creta, a fost destructurată de Interpol.

Autoritățile au arestat nouă persoane, printre care și o româncă, aflată printre intermediari. Femeile erau exploatate pentru prelevare ilegală de ovule sau folosite ca mame surogat, informează fanatik.ro.

Potrivit cercetărilor, gruparea acționa din anul 2021. Oamenii legii au reușit să probeze 182 de cazuri numai din 2022, ceea ce înseamnă că numărul victimelor ar putea fi mult mai mare.

Polițiștii din Grecia au găsit 30 de tinere care erau ținute sub observație în 14 case din Grecia. Acolo, femeile rămâneau însărcinate și contra cost, nășteau bebelușii. Micuții ajungeau la cupluri care nu puteau avea copii sau la homosexuali din întreaga lume.

Clienții cărora le erau vânduți bebelușii sunt din Italia, Grecia, Turcia și din alte țări balcanice. Nou-născuții erau vânduți cu sume cuprinse între 70.000 de euro și 120.000 de euro, iar profitul net al rețelei era de mininum 70 %, potrivit cercetărilor.

Cum funcționa rețeaua

Un medic ginecolog cunoscut, în vârstă de 73 de ani, din Chania, care avea o clinică medicală în Creta, se afla în spatele activității. Conform oamenilor legii, se pare că unitatea medicală funcționa ca paravan, iar angajații ar fi fost intermediari pentru adopțiile ilegale.

„Gruparea avea o structură ierarhică specifică, cu activitate ilegală de lungă durată în comercializarea de ovule, fertilizarea în vitro şi adopţia ilegală de bebeluşi”, 

arată comunicatul.

rețeua respectivă recruta brokeri, iar aceștia recrutau, la rândul lor, tinerele care ajungeau în Creta pentru a fi exploatate în scopul prelevării ilegale de ovule şi ca mame surogat.

Brokerii erau plătiți cu sume cuprinse între 3.000 și 5.000 de euro pentru fiecare mamă surogat. Totodată, primeau o bani pentru a le supraveghea pe tinere până la naştere. Vorbim de o taxă, între 300-600 euro, pe lună.

Medicul și ceilalți suspecți au fost arestați. Alte două femei din Republica Moldova, implicate în activitate, sunt date în urmărire internațională.

Exit mobile version