Reacția Kremlinului: Veștile din Transnistria, un motiv de serioasă îngrijorare

explozii-Tiraspol

foto aradon.ro

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că „știrile care vin” din Transnistria sunt „îngrijorătoare” și că Moscova urmărește „cu multă atenție ce se întâmplă acolo și cum evoluează situația”. 

Delcarația lui Peskov este făcută în contextul în care cresc provocările și tensiunile în Transnistria. Mai multe explozii au avut loc luni și marți. Republica Moldova susține că exploziile au ca scop „crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate”, în timp ce serviciile ucrainene susțin că acestea ar fi fost provocate de FSB-ul rusesc.

Autoritățile separatiste de la Tiraspol au susținut că două turnuri de comunicație de la centrul de radio și televiziune au fost aruncate în aer, informează Radio Chişinău.

În urma exploziei au fost scoase din funcțiune două antene, care retransmiteau posturi de radio din Federația Rusă, scrie așa-zisul minister de interne de la Tiraspol.

Maia Sandu a convocat o ședință a Consiliului de Securitate

Maia Sandu a convocat marți o ședință a Consiliului de Securitate. Între timp, liderul pro-rus al regiunii separatiste Donețk, Denis Pușilin, a declarat că Moscova ar trebui să lanseze următoarea etapă a campaniei sale militare în Ucraina, după ce va ajunge la frontierele regiunii, informează Reuters. Această nouă etapă ar include și Transnistria.

Serviciul de Informații și Securitate din Moldova îndeamnă societatea la calm și la abținerea de la distribuirea informațiilor din surse neverificate, în special a celor care incită la ură și război, după ce mai multe explozii au fost auzite în regiunea transnistreană.

Exit mobile version