Război Rusia – Ucraina, ziua 25. Armata rusă a atacat o școală în care se adăposteau 400 de civili

razboiul-din-ucraina

foto hotnews.ro

În cea de-a 25-a zi de război în Ucraina, orașele sunt în continuare amenințate de atacurile armatei rusești. În 18 zone s-au auzit raiduri aeriene și bombardamente sâmbătă noaptea. Și Harkov continuă să fie bombardat de artilerie şi mai multe clădiri rezidenţiale au fost lovite şi au luat foc sâmbătă seara.

Cel puţin 260 de civili au fost ucişi în conflictele din jurul orașului, de când trupele ruse au invadat Ucraina în urmă cu aproape o lună, spun autorităţile locale. Consiliul naţional de securitate şi apărare al Ucrainei a interzis activitatea partidelor politice pro-ruse în perioada în care legea marţială este în vigoare.

Pentru a doua zi consecutiv, rușii trag cu rachete hipersonice

Rusia a lovit Ucraina, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, cu rachete de croazieră lansate de pe nave aflate în Marea Neagră şi Marea Caspică, şi a utilizat, pentru a doua zi consecutiv, rachete balistice hipersonice, de data aceasta pentru a distruge un depozit de carburant al armatei ucrainene în sudul ţării, transmit AFP şi Reuters.

„O importantă rezervă de carburant a fost distrusă de rachete de croazieră Kalibr trase dinspre Marea Caspică, precum şi de rachete balistice hipersonice trase de sistemul aeronautic Kinjal dinspre spaţiul aerian al Crimeii”,

a declarat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Igor Konaşenkov afirmă că lovitura s-a produs în regiunea Nikolaev şi că ţinta distrusă era „principala sursă de aprovizionare cu carburant a vehiculelor blindate ucrainene” desfăşurate în sudul ţării.

„Rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din apele Mării Negre împotriva uzinei Nijîn care repară vehicule blindate avariate în luptă”,

a mai afirmat purtătorul de cuvânt Igor Konaşenkov.

Școala de arte unde se adăposteau 400 de persoane la Mariupol a fost bombardată

Autoritățile oraşului Mariupol au transmis că forţele ruse au atacat o şcoală în care se adăposteau 400 de oameni. Momentan nu există informaţii certe despre victime, potrivit BBC.

Într-o postare pe Telegram, consiliul din Mariupol transmite că întreaga clădire a fost distrusă și oamenii se află sub dărâmături. Femei, copii și bătrâni se aflau în școală în momentul bombardamentului, au spus oficialii.

Comunicarea cu Mariupol este incredibil de dificilă, mai transmite BBC.

Exit mobile version