Război în Ucraina, ziua 172 – Ramzan Kadîrov anunţă trimiterea unui nou contingent de luptători ceceni în Ucraina

kadirov-ramzan

foto universul.net

Război în Ucraina, ziua 172. Poliția din Ucraina investighează 26.000 de crime de război, dar oficialii ucraineni sunt „convinși” că vor mai fi descoperite și altele.

Următoarea unitate de „kadîroviți“ merge în regiunea Donețk pentru a „întări trupele ruse”, a anunțat șeful Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov. Potrivit acestuia, luptătorii sunt „bine pregătiți” și intenționează „să-i distrugă pe naziști”.

„Un alt contingent de voluntari a plecat astăzi spre zona operațiunii militare speciale din Donbas de pe Aeroportul Internațional Groznîi. Datorită instructorilor remarcabili ai Universității Forțelor Speciale din Rusia, voluntarii au o pregătire bună pentru soluții rapide și de înaltă calitate pentru sarcinile operaționale”,

a scris Kadîrov pe canalul său Telegram.

Kadîrov anunțase că și-a retras luptătorii din Ucraina

Ramzan Kadîrov anunțase în urmă cu ceva timp că și-a retras luptătorii din Ucraina. 

Aproximativ 2.500 de soldaţi ai liderului cecen Kadîirov au luat parte la războiul rusesc împotriva Ucrainei, fiind acuzaţi de multe crime.

”În ciuda antrenamentului, spiritului de luptă şi echipamentului luptătorilor TikTok ai lui Kadîrov, fiind chiar şi în afara zonei ostilităţilor active, din 2.500 de mercenari, aproximativ 100 au murit, aproximativ 300 au fost răniţi şi peste 60 au fugit din Ucraina cu arme şi muniţie”,

au transmis serviciile secrete ucrainene.
Exit mobile version