Război în Ucraina. Stare de asediu în Kiev. Oamenii sunt rugați să stea în casă până luni

stare-de-asediu-Kiev

foto elpais.com

Război în Ucraina, ziua 31. Primarul din Kiev, Vitali Klitschko, a decis să instituie din nou stare de asediu în Kiev. Oamenii sunt rugați să stea în casă până luni.

O interdicție nouă pentru circulația în Kiev a fost stabilită de autoritățile din capitala Ucrainei. Primarul orașului, Vitali Kliciko a anunțat că această restricție debutează sâmbătă seara, la ora 20:00, și durează până luni, la ora 08:00.

Edilul Kievului a precizat că doar vehiculele cu permise speciale pot circula în timpul aplicării acestei interdicții. De asemenea, locuitorii orașului se pot deplasa spre adăposturi numai când sună alarmele.

Transportul public, magazinele, farmaciile și benzinăriile nu vor funcționa în acest interval, a mai spus primarul Kievului. Astfel de interdicții au mai fost instituite de autorități în capitala ucraineană și sunt importante pentru contracararea acțiunilor armatei ruse.

Președintele rus Vladimir Putin a apărut în direct, la televiziune, pentru a spune că a autorizat o operațiune militară specială în regiunea Donbas din Ucraina. Numai că, de fapt, ceea ce a autorizat Putin a fost o invazie în adevăratul sens al cuvântului în întreaga Ucraină. Se duc lupte grele, iar ucrainenii rezistă momentan puternicei forțe trimise de președintele rus.

Exit mobile version