Polonia se pregătește de RĂZBOI cu Rusia. Ministrul polonez al Apărării: „Mă aştept la orice scenariu”

wladyslaw-kosiniak-kamysz

foto wiadomosci.onet.pl

Ministrul polonez al apărării, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, afirmă că Polonia trebuie să se pregătească urgent pentru ameninţarea unui război cu Rusia.

În cadrul unui interviu acordat publicației „Super Express”, ministrul polonez a fost întrebat dacă el consideră posibilă în final o înfrângere militară a Ucrainei în faţa Rusiei şi o invadare ulterioară a Poloniei într-un asemenea scenariu.

„Mă aştept la orice scenariu şi le iau în serios pe cele mai rele. Aceasta este sarcina unui ministru al apărării în situaţia în care ne regăsim astăzi”,

a răspuns ministrul polonez al apărării.

Polonia intenţionează să joace un rol foarte important în apărarea comună a UE

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a mai menţionat că ministerul pe care-l conduce a început să facă paşi concreţi pentru a se pregăti pentru ameninţarea despre care a vorbit, examinând inclusiv lacunele în aprovizionarea armatei cu echipamente militare, relatează gandul.ro.

Deşi achiziţiile de armament pe scară extinsă sunt foarte importante, echipamentul individual al fiecărui soldat trebuie tratat cu aceeaşi seriozitate, a indicat ministrul polonez.

El a mai spus că Polonia intenţionează să joace un rol foarte important în apărarea comună a UE.

De când a început războiul în Ucraina, Polonia şi-a sporit bugetul militar până la 4% din PIB – dublu faţă de angajamentul din cadrul NATO de 2% – şi a încheiat numeroase contracte pentru achiziţii masive de armament, în special cu SUA şi Coreea de Sud.

Exit mobile version