PayPal permite utilizatorilor din Marea Britanie să cumpere și să vândă criptomonede

paypal

foto: news.bitcoin.com

PayPal permite utilizatorilor din Marea Britanie să cumpere, să dețină și să vândă criptomonede prin intermediul platformei de plăți pentru prima dată, potrivit The Guardian.

Compania a spus că va permite clienților să aleagă dintre patru tipuri de criptomonede – bitcoin, rthereum, litecoin și bitcoin cash – și că serviciul va fi disponibil prin intermediul aplicației PayPal și a site-ului său web.

Pe platformă va fi adăugată o filă criptografică, care prezintă prețurile valutare în timp real. Platforma oferă conținut educațional pentru a răspunde la întrebări frecvente și pentru a afla mai multe despre criptomonede, inclusiv riscurile potențiale, a spus PayPal.

Compania de plăți a spus că speră că măsura de a îmbrățișa moneda va contribui la îmbunătățirea cunoștințelor și înțelegerii acesteia.

Criptomonedele rămân controversate din cauza lipsei lor de reglementare

Criptomonedele rămân controversate din cauza lipsei lor de reglementare și a fluctuațiilor de valoare volatile, iar unii critici și-au exprimat îngrijorarea cu privire la anonimatul oferit utilizatorilor ca parte a tranzacțiilor, argumentând că monedele sunt folosite de infractorii cibernetici pentru a-și ascunde activitățile.

Jose Fernandez da Ponte, vicepreședinte și director general pentru blockchain, cripto și monede digitale la PayPal, a declarat că serviciul firmei ar putea ajuta la introducerea mai multor persoane în tehnologie și modul în care funcționează, contribuind la conturarea mai bună a rolului pe care monedele l-ar putea juca viitorul.

„Pandemia a accelerat schimbarea digitală și inovația în toate aspectele vieții noastre, inclusiv digitalizarea banilor și adoptarea mai mare a serviciilor financiare digitale de către consumatori”.

Ne-am angajat să continuăm să lucrăm îndeaproape cu autoritățile de reglementare din Marea Britanie și din întreaga lume, pentru a oferi sprijinul nostru și pentru a contribui în mod semnificativ la conturarea rolului pe care îl vor juca monedele digitale în viitorul finanțelor și comerțului global„,

a declarat Jose Fernandez da Ponte.

PayPal a confirmat că serviciul va începe să fie lansat în această săptămână și va fi disponibil pentru toți clienții eligibili în următoarele câteva săptămâni.

Firma a lansat un serviciu similar în SUA, care permite utilizatorilor să facă achiziții la companiile participante utilizând criptomonede – o caracteristică care nu a fost încă confirmată pentru lansare în Marea Britanie.

Exit mobile version