Parlamentul European condamnă vehement atrocităţile din Orientul Mijlociu

Parlamentul-European

foto europarl.europa.eu

Femeile social-democrate au condamnat atrocităţile din Orientul Mijlociu şi le-au cerut liderilor din ţările în care au loc războaie să se aşeze la masă pentru o pace durabilă.

Apelul a fost lansat în cadrul dezbaterilor din Parlamentul European pe care le-a organizat europarlamentarul PSD Rovana Plumb.

Cu acelaşi prilej, doamnele din grupul socialiştilor europeni au cerut pentru femei minimum 30% dintre locurile eligibile de pe listele electorale, informează antena3 CNN.

„Războiul este teribil pentru toată lumea. Mesajul meu este pentru liderii care poartă aceste războaie: să se aşeze la masă şi să discute, nu să omoare oameni. Femeile, bineînţeles, sunt afectate mai mult pentru că noi suntem mame, suntem şi bunici şi vedem oameni care mor”,

a declarat Helena Dalli, comisarul european pentru egalitate.

Au fost căutate soluţii prin care femeile să iasă din sărăcie

Opt milioane de femei din Uniunea Europeană nu lucrează, iar o parte din cele care câştigă un salariu lună de lună sunt plătite mai prost decât bărbaţii. În Parlamentul European, cu ocazia Săptămânii Egalităţii de Şanse au fost căutate soluţii prin care femeile să iasă din sărăcie şi să îşi facă auzită vocea.

„Dorim o creştere a nivelului de reprezentare a femeilor în politică prin introducerea cotelor de gen, care poate să fie o soluţie în legislaţia privind alegerile. Aperciem iniţiativa premierului Marcel Ciolacu care a promis că va introduce o cotă de 30% pe poziţiile eligibile pentru candidatele femei pentru toate alegerile care vor avea loc în România în anul 2024”,

a precizat europarlamentarul Rovana Plumb.

„Cred că trebuie să ne acomodăm şi să ne obişnuim cu ideea faptului că rolul femilor în politică nu este doar un rol, să spunem, de decor, ci este un rol esenţial, fundamental pentru a gestiona mult mai bine anumite crize”,

a explicat şi Roxana Rizea, coordonator în Grupul Socialiştilor Europeni din Parlamentul European.

Numărul femeilor din lume este estimat la 3,9 miliarde, ceea ce reprezintă 49,58% din populaţia totală, iar ele joacă un rol fundamental în transmiterea valorilor democratice şi educarea viitoarelor generaţii.

Exit mobile version