Oamenii sunt ”pur și simplu striviți” în nebunia de la aeroportul din Kabul

soldat-american-kabul-aeroport

foto: g4media.ro

Situație disperată în Afganistan. Unii oameni sunt ”pur și simplu striviți” în nebunia de la aeroportul din Kabul.

Mii de oameni încearcă cu disperare să părăsească Afganistanul, dar unii sfârșesc tragic.

Ambasada Statelor Unite în Afganistan îi sfătuieşte pe cetăţenii americani să evite drumul spre aeroport, pentru că situația s-a înrăutățit.

E urgență de grad zero în jurul aeroportului din Kabul. Paraşutiştii încearcă din răsputeri să își mențină poziția și să facă posibilă continuarea operaţiunii de evacuare.

Zeci de mii de afgani încearcă neîncetat să ajungă la bordul unui avion, dar oamenii aflați în prima linie, lângă aeroport, riscă să fie striviți de vii. Atât soldații, cât și medicii aleargă să le acorde primul ajutor.

În acest moment, grija soldaților nu e cum anume să controleze mulțimea, ci faptul că oamenii care se află în primele rânduri sunt pur și simplu striviți. Printre ei sunt mii de afgani care n-au niciun drept să se afle aici, dar totuși au venit, iar soldații nu pot sta nepăsători.

În plus, căldura este insuportabilă și sunt foarte mulți copii aici. Soldații au instalat o a doua barieră, iar oamenii care nu au putut intra sunt, pentru moment, în siguranță. Dar situația se înrăutățește, aproape că nu mai am cuvinte și nu știu ce vor face în continuare… ”,

a declarat Stuart Ramsay, corespondent SKY NEWS in Afganistan.
Exit mobile version