O companie aeriană le cere angajaților să se vaccineze anti-COVID-19, altfel vor fi concediați

Compania aeriană United Airlines le cere angajaților să se vaccineze anti-COVID-19, altfel vor fi concediați. United Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene americane, le-a cerut tuturor celor circa 67.000 de angajaţi să se vaccineze anti-COVID-19 până la sfârşitul lunii octombrie, în caz contrar riscă să fie concediaţi, a anunţat vineri postul CNBC, citat de agenţia EFE, conform Agerpres.

În nota internă transmisă angajaţilor este subliniată ”responsabilitatea” companiei de a garanta că angajaţii săi sunt în siguranţă la locul de muncă şi admite existenţa unor dezacorduri faţă de ordinul dat. Conducerea United Airlines a acceptat unele excepţii, precum cazuri de sănătate unde nu ar fi recomandată vaccinarea sau motive religioase, ce vor fi examinate de la caz la caz.

Cea mai mare parte a angajaţilor acestei companii aeriene s-au vaccinat deja anti-COVID-19, procentul celor vaccinaţi fiind de circa 90% în cazul piloţilor şi circa 80% pentru echipajele de cabină.

Obligativitatea vaccinării în mai multe companii din SUA

Săptămâna trecută, companii importante din Statele Unite, printre care Google Alphabet Inc (GOOGL.O), Uber Technologies Inc (UBER.N) și Facebook Inc (FB.O), au declarat că toți angajații lor din SUA trebuie să fie vaccinați pentru a se putea întoarce la birouri.

Articol integral pe AGERPRES.

Exit mobile version