Număr uriaș de soldați ruși, la frontiera cu Ucraina. “Cea mai mare acumulare de forțe, de la Al Doilea Război Mondial”

noi-tensiuni-intre-rusia-si-ucraina

foto fanatik.ro

O invazie rusă în Ucraina ar fi “groaznică” și ar duce la un număr foarte mare de victime, a atras atenția generalul american cu cel mai înalt rang.

Generalul american a descris acumularea de forțe rusești la granițele Ucrainei drept “cea mai mare” de la Al Doilea Război Mondial.

Joe Biden a spus că ”în timp scurt” vor fi desfășurate trupe americane în Europa de Est. Dar nu multe. La rândul său, premierul britanic Boris Johnson vrea să se implice în “accelerarea eforturilor diplomatice”. Va vorbi la telefon cu Vladimir Putin și va vizita țări de pe flancul estic al NATO ”în următoarele zile”.

Rusia continuă să trimită vehicule militare în Belarus, pentru exercițiile comune, care se vor desfășura, zilele următoare, în apropierea frontierei de sud, care se află la 75 de kilometri de Kiev.

La granițele Ucrainei este o forță uriașă – 130.000 de soldați ruși și echipamente militare – suficientă, estimează experții, pentru a invada întreaga țară.

Rusia a trimis rezerve de sânge și alte materiale medicale la granița cu Ucraina

Având în vedere tipul de forțe care sunt desfășurate, manevrele din teren, artileria, rachetele balistice, forțele aeriene, toate puse împreună, dacă acestea sunt dezlănțuite asupra Ucrainei, ar fi o invazie majoră, care s-ar solda cu un număr semnificativ de victime. Ne putem imagina ce ar putea fi, în zone urbane dens populate. Ar fi groaznic, ar fi teribil…”.

a declarat Gen. Mark Milley, Chairman, președinte al Statului Major Întrunit.

Rusia a trimis rezerve de sânge și alte materiale medicale la granița cu Ucraina, au declarat trei oficiali americani pentru Reuters, sub rezerva anonimatului.

Actuali și foști oficiali americani susțin că astfel de indicatori, precum rezervele de sânge, sunt esențiali pentru a determina dacă Moscova este pregătită să lanseze un atac de amploare, în cazul în care Vladimir Putin ar decide acest lucru.

Exit mobile version