Mai mult de jumătate din populația Afganistanului, în pericol de foamete

copii-afganistan

foto revista22.ro

Mai mult de jumătate din populația Afganistanului se îndreaptă spre foamete, iar lucrurile se vor înrăutăți și mai mult, a avertizat un oficial ONU.

Oficialul a spus că milioane de copii sunt în pericol să moară în condițiile crizei economice profunde în care se află țara.

David Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial (PAM), a declarat că 22,8 milioane de persoane – mai mult de jumătate din populaţia de 39 de milioane de locuitori a Afganistanului – se confruntă cu o nesiguranţă alimentară acută şi se „îndreaptă către foamete”, comparativ cu 14 milioane cu doar două luni în urmă.

„Copiii vor muri. Oamenii vor muri de foame. Lucrurile se vor înrăutăţi mult. Nu ştiu cum s-ar putea ca milioane de oameni, mai ales copii, să nu moară în ritmul în care mergem cu lipsa finanţării şi prăbuşirea economiei „,

a declarat David Beaslay.

Afganistanul a intrat într-o criză profundă în august după ce talibanii au înlăturat guvernul susţinut de Occident, iar miliarde de dolari destinate economiei dependente de ajutor financiar au fost blocate.

Exit mobile version