MAE, avertizare de călătorie pentru românii care merg în Franţa

atentionare-MAE

foto foaiatransilvana.r

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Franța că o nouă grevă este prevăzută. În acest context, sunt aşteptate perturbări ale circulaţiei feroviare naţionale (TGV, Ouigo), locale (TER, Intercites, Transilien) şi internaţionale (Thalys, Eurostar).

Noile manifestaţii vor avea loc, joi. Detalii privind circulaţia trenurilor pot fi consultate pe site-urile companiilor de transport: www.sncf.com, www.sncf-connect.com, www.thalys.com, www.eurostar.com.

Transportul public ar putea fi perturbat ca urmare a grevei şoferilor, precum şi din cauza modificării traseelor unor linii, pe fondul demonstraţiilor planificate în oraşe.

MAE, avertizare de călătorie

Autorităţile franceze recomandă cetăţenilor să consulte site-urile reţelei locale de transport pentru prognoze ale traficului, precum şi site-ul RATP: www.ratp.fr, pentru detalii privind circulaţia din regiunea pariziană.

Călătorii sunt rugaţi să consulte site-ul www.parisaeroport.fr, pentru eventuale anulări/întârzieri ale zborurilor, potrivit MAE.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web paris.mae.ro, lyon.mae.ro, marsilia.mae.ro, strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Exit mobile version