Liderii lumii ajung în Regat pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a. Măsuri de securitate excepționale

regina-elisabeta

foto fanatik.ro

Măsuri de securitate excepționale în Marea Britanie. Aproape 500 de președinți și membri ai familiilor regale din toată lumea sosesc astăzi în Regat pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, președintele francez, Emmanuel Macron, și inclusiv președintele Klaus Iohannis, vor participa în această seară la ceremonia de la Palatul Buckingham, acolo unde îl vor întâlni pe regele Charles al III-lea.

Stabilirea listei de invitații a fost considerată una dintre cele mai importante și mai sensibile momente din organizarea acestor ceremonii de înmormântare. S-au trimis invitații pentru cei care ar fi trebuit să participe.

Sunt mulți care au fost excluși de pe listă, cum ar fi președintele Rusiei, Vladimir Putin, care nu a fost invitat și care a comentat acest lucru, evident, într-un mod negativ, președintele Belarusului. Nici reprezentanții Afganistanului nu au fost invitați.

Măsuri de securitate excepționale

Poliția și autoritățile din Londra se pregătesc să dea piept cu cea mai mare provocare de securitate din istoria lor.

Șefii poliției și medicii londonezi se pregătesc, însă, pentru un adevărat coșmar în materie de securitate. Pentru ei este cea mai mare provocare din istorie: trebuie să pună în balanță nevoia de a-i proteja pe liderii și demnitarii lumii și dorința publicului de a-și plânge regina la care a ținut atât de mult, relatează CNN.

Londra a înregistrat deja o aglomerație fără precedent în zilele care au precedat funeraliile. Numărul mare de persoane a făcut ca vineri să se întrerupă temporar accesul la cozile de la catafalcul reginei.

Potrivit datelor apărute deja în presa britanică, în ziua funeraliilor Reginei Elizabeta a II-a, transportul în centrul Londrei va fi sever restricționat. Taxiurile vor fi indisponibile. Autobuzele vor circula pe trasee bine definite, în timp ce gurile de metrou din zonele de interes vor putea fi folosite doar pentru a ieși.

Șefii de stat și de guvern vor fi transportați în grupuri deja constituite, cu ajutorul unor autocare speciale, ei renunțând din capul locului la confortul transportului în propriile limuzine. Niciun elicopter sau avion nu va putea zbura peste Londra în ziua funeraliilor, una care a fost declarată liberă, pentru ca toată lumea să poată urmări desfășurarea acestora, în special din fața micilor ecrane.

Exit mobile version