Kremlinul recunoaşte că Rusia a suferit un şoc fără precedent. ”Un război economic absolut a fost pornit împotriva Rusiei”

vladimir-putin-Kremlin

foto cancan.ro

Kremlinul a declarat joi că economia Rusiei a suferit un şoc şi că se iau măsuri pentru a atenua impactul a ceea ce a descris ca fiind un război economic „absolut fără precedent” purtat împotriva Moscovei.

Occidentul a impus sancţiuni radicale împotriva Rusiei din cauza invaziei în Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a descris situaţia ca fiind turbulentă, dar a precizat că se iau deja măsuri pentru a o calma şi stabiliza.

„Economia noastră se confruntă acum cu un impact de şoc şi există consecinţe negative, dar acestea vor fi minimizate. Este o situaţie absolut fără precedent. Războiul economic care a început împotriva ţării noastre nu a mai avut loc niciodată. Aşa că este foarte greu de prognozat ceva.”,

a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rusia a fost supusă unui lung șir de sancțiuni economice după invadarea Ucrainei, motiv pentru care rubla s-a prăbușit, iar populația resimte efectele în fiecare zi.

SUA și Marea Britanie au interzis importurile de petrol din Rusia: Nu vom finanța războiul lui Putin!, iar averile unor cunoscuți oligarhi ruși au avut de suferit.

Exit mobile version