Kremlinul, anunț despre negocierile cu ucrainenii

zelenski-putin

foto bzi.ro

Președinția rusă a anunțat, luni, că discuțiile de pace nu au făcut încă progrese semnificative. Moscova a acuzat Kievul că blochează negocierile de pace, făcând propuneri inacceptabile pentru Rusia. 

Partea ucraineană a spus că este dispusă să negocieze, dar nu se va preda și nu va accepta ultimatumurile rusești.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că sunt încă necesare progrese semnificative în discuții pentru (…) o posibilă întâlnire între președintele Vladimir Putin și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

„Pentru ca noi să vorbim despre o întâlnire între cei doi președinți, trebuie ca temele să fie făcute. Trebuie să aibă loc discuții și să se cadă de acord asupra rezultatelor acestora. Nu s-a înregistrat niciun progres semnificativ până acum”,

a spus Dmitri Peskov.

Oficialul rus a comentat că „țările cu influență asupra Kievului ar trebui să și-o folosească” pentru a face partea ucraineană mai flexibilă la negocieri.

Peskov a spus că Europa va fi lovită puternic în eventualitatea unui embargou asupra petrolului rusesc, care va dezechilibra din punct de vedere energetic continentul, dar nu va afecta şi Statele Unite.

Exit mobile version