Klaus Iohannis cere creșterea prezenței militare pe Flancul Estic

Forumul-B9-la-Varșovia

foto playtech.ro

Klaus Iohannis participă miercuri, 22 februarie, la Forumul B9 de la Varşovia. La reuniune au fost invitați și președintele SUA, Joe Biden, și liderul NATO, Jens Stoltenberg.

Preşedintele Iohannis a afirmat, la deschiderea reuniunii, că liderii de pe Flancul Estic au datoria să arate că sunt fermi în apărarea păcii, în contextul agresiunii ruse, şi să dovedească în continuare că îşi îndeplinesc angajamentele de sprijin pentru Ucraina.

”Este extrem de relevant faptul că ne întâlnim, din nou, în Formatul Bucureşti 9 – pe care l-am lansat în 2015, alături de preşedintele Duda – acum când ne apropiem de marcarea unui an de la revenirea războiului în Europa. Acest război a adus doar suferinţă şi deznădejde, crime şi strămutarea a milioane de ucraineni, distrugeri fără precedent şi nesiguranţă”

„Noi, liderii de pe Flancul Estic, avem datoria de a arăta fermitate în apărarea păcii. Trebuie să continuăm să dovedim fermitate în îndeplinirea angajamentelor de sprijin pentru Ucraina, atât cât va fi necesar, pentru a câştiga acest război”,

a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis participă la Forumul B9 de la Varşovia

Klaus Iohannis a mai spus că prezenţa preşedintelui SUA la această reuniune reconfirmă substanţa Formatului B9 şi angajamentul administraţiei americane faţă de securitatea Flancului Estic.

”România va continua să facă acest lucru. Nu suntem singuri în demersul nostru. Efortul nostru are un obiectiv şi o amploare transatlantice şi salut prezenţa astăzi a preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, care reconfirmă substanţa Formatului Bucureşti 9 şi angajamentul Administraţiei SUA faţă de securitatea Flancului Estic”

„Acest angajament este extrem de solid şi vizionar: o prezenţă militară americană crescută – care trebuie să continue – şi pregătirea unei strategii a Statelor Unite ale Americii pentru Marea Neagră. Salut, de asemenea, participarea Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg, pentru coordonarea deschisă şi oportună”,

a mai spus Klaus Iohannis.
Exit mobile version