Kathleen Kavalec: „Și România ar aprecia foarte mult ca aliații săi NATO, inclusiv SUA, să vină să o apere în cazul unui atac”

kathleen-kavalec-sua

foto b1tv.ro

Ambasadoarea americană la București, Kathleen Kavalec, a explicat într-un interviu că SUA ajută Ucraina să se apere și că România ar aprecia și ea dacă aliații din NATO, inclusiv SUA, ar veni să o apere în eventualitatea unui conflict.

Șefa misiunii diplomatice americane de la București a făcut această afirmație când a vorbit despre pericolul dezinformării.

Kathleen Kavalec: SUA ajută Ucraina să se apere

Mai concret, ea fusese întrebată despre propaganda pro-rusă care susține că războiul din Ucraina ar fi o consecință a relațiilor cu SUA.

Întrebată care este antidotul pentru teama alimentată de propaganda pro-rusă cum că SUA ne-ar trimite pe toți la război, Kathleen Kavalec a explicat

„Cooperare continuă între SUA și Guvernul României, precum și sensibilizarea societății civile, a cetățenilor de rând. Cred că oricine se uită la situație vede că este evident că Rusia a atacat Ucraina, că Rusia a spus foarte clar că nu dorește doar să preia stăpânirea Ucrainei, ci și să elimine întreaga idee a existenței unui stat ucrainean”.

a spus Kathleen Kavalec.

România ar aprecia foarte mult ca aliații săi NATO să vină să o apere în cazul unui atac

„Cred că oricine care privește situația cu ochi limpezi va vedea ce se întâmplă. SUA ajută Ucraina să se apere. Și România ar aprecia foarte mult ca aliații săi NATO, inclusiv SUA, să vină să o apere în cazul unui atac”

„Oricine se uită la această problemă și are îndoieli ar trebui să se întrebe: la ce s-ar aștepta din partea acestor aliați în cazul în care țara lor ar fi atacată? Și cum s-ar simți dacă Ucraina va fi absorbită de Rusia, iar Rusia ar ajunge vecinul de alături al României?”,

a punctat ambasadoarea SUA la București.

Este evident că Rusia va încerca să submineze sprijinul acordat Ucrainei

„Este evident că Rusia va încerca să submineze sprijinul acordat Ucrainei și va livra aceste narațiuni, dar cred că este important ca oamenii să facă un pas înapoi și să privească clar situația”

„Și știu că sunt și mulți oameni care distribuie informații exacte și printre ei sunt inclusiv jurnaliști, care fac o treabă extraordinară, transmițând informații de pe front și despre ce se întâmplă cu adevărat în acest război”, 

a mai spus ea în interviul pentru PressOne.

Cine este Kathleen Ann Kavalec

Kathleen Ann Kavalec, membră de carieră a Înaltului Serviciu de Afaceri Externe cu rang de ministru-consilier, este șef de misiune la Misiunea Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, în detașare de la Departamentul de Stat din 2019.

Aceasta a fost și subsecretar adjunct în cadrul Biroului pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat. Anterior, Kavalec a fost director al Biroului pentru afaceri rusești și adjunct al șefului de misiune al Misiunii UNESCO a SUA la Paris, Franța.

Kavalec a supervizat importante programe de asistență externă ale SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în cadrul Biroului european și de director pentru prevenirea conflictelor în cadrul Biroului coordonatorului pentru reconstrucție și stabilizare.

Aceasta a avut și alte misiuni, printre care ofițer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din București, România; consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, Ucraina; și ofițer politic la Ambasada SUA din Moscova, Rusia (de două ori).

La Washington, a fost ofițer de management legislativ în cadrul Biroului pentru afaceri legislative și director al Unității economice din cadrul Biroului coordonatorului pentru asistență pentru noile state independente.

Exit mobile version