Joe Biden, mesaj puternic de la Varșovia: „Putin va trebui să-și tempereze pofta de noi teritorii!”

biden-polonia

foto realitatea.net

Președintele SUA a vut un discurs electrizant în Polonia, acolo unde a lansat o serie de atacuri la adresa lui Putin, dar și de puternică susținere pentru Ucraina. Totodată, Joe Biden a făcut referire și la sprijinul Moldovei, declarând că, „Maia Sandu este alături de coaliție”.

Joe Biden s-a adresat în timpul discursului susținut la Varșovia și Maiei Sandu, președinta Republicii Moldova, cerând audienței aplauze pentru ea.

„Ne dorim ca și oamenii din Moldova să trăiască în libertate. Doamnă președinte Sandu, suntem mândri să stăm alături de dumneavoastră”,

a spus președintele Statelor Unite.

Joe Biden, mesaj puternic de la Varșovia

„Bună seara, Polonia, unul dintre cei mai grozavi aliați. A trecut aproape un an de zile de când am vorbit în fața Palatului Regal din Varșovia, la câteva săptămâni după ce Vladimir Putin a declanșat asaltul criminal la adresa Ucrainei. Este cel mai amplu război în Europa, de la cel de-Al Doilea Război Mondial”

„Fundamentele păcii și prosperității noastre au fost amenințate. M-am întors recent de la Kiev și vă pot spune: Kievul rezistă! Ieri m-am aflat în Kiev pentru a spune că vom apăra aceste principii indiferent ce se va întâmpla. Când Putin a cerut tancurilor ruse să intre în Ucraina, a crezut că ne vom da la o parte”

„S-a înșelat amarnic, a trebuit să se retragă. A crezut că poate obține „finlandizarea NATO”, dar a obținut contrariul, acum Finlanda dorește să intre în NATO. Democrația în lume a devenit mai puternică, autocrații lumii au devenit mai slabi. Nu vom obosi în a oferi sprijin Ucrainei, NATO nu va fi divizat”

„Democrația va dăinui astăzi și pentru totdeauna. Dau exemplu determinarea oamenilor din Republica Moldova de a trăi în libertate, atunci când și-au dorit să intre în Uniunea Europeană. La un an de la război, Putin nu se mai îndoiește de puterea NATO. Putin va trebui să-și tempereze pofta de noi teritorii”,

a transmis Joe Biden.
Exit mobile version