Joe Biden ajunge azi în Polonia. Vizita președintelui american, la un an de la invazia rusă în Ucraina

joe-biden-white-house

foto edition.cnn.com

Președintele american Joe Biden ajunge luni, 20 februarie, în Polonia, într-o vizită care are loc în contextul în care în această săptămână se împlinește un an de când Rusia a invadat Ucraina, relatează CNN și Reuters.

Liderul de la Washington se va afla în Polonia în perioada 20-22 februarie și se va întâlni cu omologul său de la Varșovia, Andrzej Duda, precum și cu liderii NATO din grupul București 9.

În timpul vizitei sale, „președintele va face remarci înainte de aniversarea unui an de la invazia brutală și neprovocată a Rusiei în Ucraina, abordând modul în care Statele Unite au mobilizat lumea pentru a sprijini poporul ucrainean în timp ce acesta își apără libertatea și democrația și cum vom continua să fim alături de poporul ucrainean atât timp cât va fi nevoie”, a transmis Casa Albă printr-un comunicat.

Prin discursul pe care îl va susține marți, la Varșovia, liderul de la Casa Albă îi va transmite unele „mesaje” lui Vladimir Putin, care va rosti un discurs, în aceeași zi, la Moscova, relatează Agenția France-Presse, citată de The Guardian.

Vizita lui Biden va fi a doua în Polonia de când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie 2022. Președintele american a mai fost aici în martie 2022, când s-a întâlnit cu președintele Duda, dar și cu oficiali ucraineni veniți special la Varșovia, precum ministrul de Externe Dmytro Kuleba și ministrul Apărării Oleksii Reznikov.

Exit mobile version