Joe Biden a lansat cel mai dur avertisment de la începutul războiului din Ucraina

Vladimir-Putin-Joe-Biden

foto gds.ro

Joe Biden a lansat cel mai dur avertisment de la începutul războiului din Ucraina, pe 24 februarie, vorbind despre riscul unei „apocalipse” din cauza amenințărilor Kremlinului privind utilizarea armelor nucleare din partea Rusiei ca urmare a eșecurilor repetate înregistrate de armata sa. Mesajul a fost transmis într-un moment extrem de important pentru Kremlin, respectiv chiar de ziua liderului Vladimir Putin.

Vladimir Putin împlinește astăzi 70 de ani și se află într-un moment de cumpănă al vieții sale. De 18 ani este președintele Rusiei, cu 4 mandate la activ.

Joe Biden a spus, cât se poate de clar, că Vladimir Putin NU a glumit atunci când a spus că va folosi arme nucleare tactice. Iar declanşarea unui război nuclear ar duce, inevitabil, la o distrugere globală, a mai avertizat Joe Biden.

În scenariul cumplit al unui holocaust atomic, mari părți ale Pământului vor deveni nelocuibile din cauza radiaţiilor, iar civilizaţii întregi vor dispărea.

Iar de aproape opt luni, armata sa este umilită dramatic în Ucraina, unde a crezut că poate învinge în doar câteva zile, iar sancțiunile occidentale încep să lase urme în viața rușilor.

Încă de la începutul invaziei, oficialii de la Kremlin au sugerat că vor folosi arme nucleare

De la Moscova vin asigurări că nu se va ajunge la scenariul prezentat de Joe Biden. Rusia nu va permite niciodată declanşarea unui război nuclear, a transmis Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe

Încă de la începutul invaziei din Ucraina, oficialii de la Kremlin, inclusiv Vladimir Putin, au sugerat că vor folosi arme nucleare, dacă integritatea Rusiei va fi ameninţată.

Iar în ultimele săptămâni, ameninţările cu un război nuclear au crescut, după ce Vladimir Putin a anunţat că va folosi toate armele pentru a se apăra, inclusiv arsenalul nuclear. Oficialii din Occident şi serviciile de informaţii spun că, deşi nu există dovezi că Rusia s-ar pregăti de un război nuclear, ameninţările Moscovei trebuie luate în serios.

Exit mobile version