Începe războiul nuclear?! Vladimir Putin pune pe jar absolut toată Planeta

vladimir-putin

foto bzi.ro

După ce președintele rus Vladimir Putin a pus în stare de alertă forțele nucleare ale Rusiei, o lume întreagă se întreabă „Ar fi Putin capabil să apese pe butonul nuclear?”. La această curiozitate, celebrul jurnalist britanic Steve Rosenberg a oferit un răspuns șocant.

Amenințările ruse privind declanșarea unui război nuclear au atras atenția presei internaționale. Jurnalistul britanic Steve Rosenberg a oferit un răspuns șocant la întrebarea care stă pe buzele tuturor: „Va începe Putin un război nuclear?”.

„De atâtea ori, m-am gândit: Putin n-ar face niciodată asta. Apoi a făcut-o. Nu va anexa niciodată Crimeea, nu? A făcut-o. Nu ar începe niciodată un război în Donbas. A făcut-o. Nu va lansa niciodată o invazie masivă a Ucrainei. A făcut-o. Am ajuns la concluzia că expresia ”nu o s-o facă niciodată” nu i se aplică lui Vladimir Putin. Iar asta ridică o întrebare inconfortabilă: Nu va apăsa niciodată butonul nuclear. Nu-i așa?

Războiul din Ucraina este războiul lui Vladimir Putin. Dacă liderul de la Kremlin își atinge obiectivele militare, viitorul Ucrainei ca națiune suverană va fi pus la îndoială. Dacă este perceput că eșuează și suferă pierderi grele, teama este că ar putea determina Kremlinul să adopte măsuri și mai disperate. Mai ales dacă nu se mai aplică ’nu o să-o facă niciodată’”,

a declarat Steve Rosenberg, potrivit BBC News.

Putin se comportă ca stăpânul întregii planete

Personalități marcante din Rusia, precum Dmitry Muratov și Pavel Felgenhauer au comentat ultimele declarații ale lui Vladimir Putin despre folosirea armelor nucleare.

Dmitry Muratov, laureate rus al Premiului Nobel pentru Pace, susține că Vladimir Putin se comportă ca „stăpânul întregii planete, care învârte soarta planetei prin ameninţările pe care le face.”

Acesta afirmă că președintele rus urmărește ca Federația Rusă să fie tratată corespunzător de Occident, altfel „totul va fi distrus.”

„Cuvintele lui Putin întruchipează o ameninţare directă a războiului nuclear. Prin declaraţiile sale, Putin nu se comporta ca stăpânul Kremlinului, ci ca stăpânul întregii planete; în acelaşi mod în care proprietarul unei maşini luxoase învârte cheile automobilului pe deget, Putin învârte soarta planetei prin ameninţările pe care le face. A spus-o de multe ori: dacă nu există Rusia, de ce avem nevoie de planetă? Nimeni nu a acordat nicio atenţie. Dar aceasta este o ameninţare că, dacă Rusia nu este tratată aşa cum vrea el, atunci totul va fi distrus. Elitele politice ale Rusiei nu sunt niciodată alături de oameni. Ei iau întotdeauna partea conducătorului. Iar în Rusia lui Putin, conducătorul este atotputernic”,

a afirmat Dmitri Muratov, potrivit BBC News.
Exit mobile version