Încep pregătirile pentru încoronarea lui Charles al III-lea. Cea mai sacră dintre coroane a fost dusă la modificat

charles-va-fi-incoronat

foto antena3.ro

Legendara coroană britanică, piesa centrală a încoronării regilor Angliei timp de peste 350 de ani, a fost scoasă din Turnul Londrei pentru a fi modificată astfel încât să fie potrivită pentru încoronarea regelui Charles al III-lea, eveniment care va avea loc în mai 2023, a anunțat Palatul Buckingham sâmbătă seară, 3 decembrie, scrie Reuters.

Mutarea coroanei din Turnul Londrei a fost ţinută secretă până în momentul în care a fost scoasă și depusă în siguranţă, într-un loc care deocamdată nu a fost făcut public.

Coroana, care face parte din colecția de bijuterii ale Coroanei expuse la Turnul Londrei, a fost folosită încă de la încoronarea regelui Charles al II-lea în 1661, după ce monarhia a fost restaurată în urma domniei de 10 ani a lui Oliver Cromwell.

Actuala coroană Sfântul Edward este o replică a unei variante medievale despre care se crede că data din secolul al XI-lea, din timpul domniei lui Edward Mărturisitorul, și care a fost topită în 1649.

Coroana din aur masiv este grea, având aproximativ două kilograme și e încrustată cu pietre semipreţioase, în special rubine, ametiste şi safire, şi ornată cu o tocă de catifea violetă, tivită cu blană de hermină.

Încep pregătirile pentru încoronarea lui Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea va fi încoronat în timpul unei ceremonii solemne, care va avea loc la Westminster Abbey din Londra, pe 6 mai 2023, la fel cum a fost încoronată și regina Elisabeta a II-a, în 1953. Charles va purta și Coroana Imperială de Stat în timpul ceremoniei.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoţia și a fost înmormântată pe 19 septembrie, la Capela Castelului Windsor. Fiul său, prinţul Charles, i-a succedat automat și va domni sub numele de Charles al III-lea.

Exit mobile version