Hackerii au furat aproape 600 de milioane de dolari în criptomonede

criptomonede

Foto: Shutterstock

Hackerii au furat aproape 600 de milioane de dolari în criptomonede din cadrul unui protocol cunoscut drept PolyNetwork, care permite utilizatorilor tranzacționarea tokenurilor pe mai multe blockchain-uri, transmite Bloomberg potrivit Digi24.

Zeci de mii de oameni sunt afectați de această spargere, a precizat PolyNetwork într-o scrisoare publicată pe Twitter.

Aproape 33 de milioane de dolari din Tether, criptomoneda care făcea parte din furt, au fost înghețate de către emitent, făcându-le indisponibile atacului.

Compania de cercetare a securității SlowMist a transmis, pe Twitter, că a găsit emailul atacatorului, adresa IP și amprentele dispozitivului.

“Hackerul a început să folosească schimburile descentralizate pentru a face conversia bunurilor furate în alte bunuri, inclusiv criptomonedele stabile (stablecoins).

Tokenurile precum criptomonedele stabile pot fi, teoretic, reținute de emitenți, ce ar putea duce la returnarea lor către proprietarii de drept. Însă acest lucru nu este posibil pentru Ether-ul furat, deși ar putea fi posibil să reții aceste fonduri dacă sunt trimise către un schimb de criptomonede centralizat cu scopul de a fi retrase în bani gheață”.

a declarat, într-un mail, Tom Robinson, cofondator Elliptic.
Exit mobile version