Funeralii naţionale pentru Colin Powell

colin-powell-funeral

foto nypost.com

Statele Unite au adus vineri un omagiu ”generalului-diplomat” Colin Powell, în cursul unei ceremonii care a avut loc la Catedrala din Washington.

Fostul secretar american de stat Colin Powell, a murit în 18 octombrie, la vârsta de 84 de ani, din cauza complicațiilor date de COVID-19.

Alături de cuplul prezidenţial s-au aflat fostul preşedinte Barack Obama şi soţia sa Michelle, predecesorul său George W. Bush şi soţia sa Laura, precum şi fosta Primă-Doamnă şi fost secretar de stat Hillary Clinton. Soţul acesteia Bill Clinton, care a fost spitalizat recent pentru o infecţie, nu a fost prezent la ceremonie.

Colin Powell a fost general cu patru stele și șeful Statului Major în timpul administrației președintelui George H.W. Bush în timpul Războiului din Golf, din 1991, când trupele conduse de SUA au alungat armata irakiană din Kuweit.

Un republican moderat şi pragmatic, Colin Powell a ocupat ulterior funcţia de secretar de stat în timpul preşedintelui George W. Bush.

Născut pe 5 aprilie 1937 în Harlem, într-o familie de imigranți jamaicani, Colin Powell a crescut la New York, unde a studiat geologia.

Exit mobile version