Forțele armate ale Ucrainei reușesc să câștige teren în fața invadatorilor ruși, declară Pentagonul

razboiul-din-ucraina

foto hotnews.ro

Armata ucraineană a reușit să recâștige teren în fața invadatorilor ruși, mai ales în sudul țării, după mai multe contraofensive, spune purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Militarii ucraineni „sunt, deja, în unele situaţii, în ofensivă”, a declarat Kirby la CNN, afirmând că ei „îi urmăresc pe ruşi şi îi resping în afara zonelor unde ruşii se aflau înainte”.

„Ştim că ei (n. red. – armata ucraineană) au întreprins contraatacuri (…) în special în ultimele zile la Mikolaiv. Am văzut aceste câştiguri teritoriale crescând în ultimele zile în avantajul Ucrainei. Aceasta este o dovadă reală a capacităţii lor de a lupta urmărindu-şi planurile, adaptându-se şi, din nou, încercând să respingă forţele ruse”,

a precizat John Kirby.

Armata ucraineană a lansat, de asemenea, un contraatac la Izium, un mic oraş la sud-est de Harkov, pe care forţele ruse l-au cucerit pentru a încerca să facă joncţiunea cu zonele separatiste Lugansk şi Doneţk, a anunţat un înalt responsabil al Pentagonului.

John Kirby a mai spus la CNN că forţele ruse „nu îşi conduc operaţiunile cu coordonarea care s-ar fi putut aştepta de la o armată modernă. Comandanţii lor nu comunică mereu, nu există mereu coordonare între forţele aeriene şi forţele de la sol”, a explicat purtătorul de cuvânt al armatei americane.

Exit mobile version