Dmitri Medvedev, declarații îngrijorătoare despre livrarea de arme Ucrainei

Dmitri Medvedev

foto reuters.com

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a făcut recent noi declarații îngrijorătoare cu privire la livrarea de arme Ucrainei de către Occident, ținând să precizeze că acest lucru nu înseamnă altceva decât pierderi importante pentru toată lumea, care pot duce la o apocalipsă.

Dmitri Medvedev este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al preşedintelui rus și un înfocat susținător al actualului şef de stat. Recent, acesta a ținut să precizeze că furnizarea în continuare de arme Kievului poate să conducă la o catastrofă nucleară globală, astfel că a ținut să amenintească de pericuolul nuclear în contextul războiului din Ucraina.

Ultimele declarații ale lui Medvedev au venit imediat după avertismentul nuclear al liderului de la Kremlin de săptămâna trecută şi declaraţiile sale de duminică, în care a prezentat confruntarea Moscovei cu Occidentul ca pe o bătălie existenţială pentru supravieţuirea Rusiei şi a poporului rus.

„Desigur, pomparea armelor poate continua şi poate împiedica orice posibilitate de relansare a negocierilor. Inamicii noştri exact asta fac, nedorind să înţeleagă că obiectivele lor vor duce cu siguranţă la un fiasco total. Pierderi pentru toată lumea. Un colaps. Apocalipsa. Unde uiţi pentru secole de viaţa de dinainte, până când molozul încetează să mai emită radiaţii”,

 a declarat Medvedev, potrivit Reuters.

În urmă cu câteva zile, Washington a anunțat că va acorda o nouă tranşă de ajutor militar Ucrainei, în valoare de 2 miliarde de dolari, anunţul intervenind cu ocazia marcării vineri a unui an de la declanşarea invaziei ruse.

Exit mobile version