Discuțiile ucraineno – ruse s-au încheiat la Istanbul. Ce a cerut Kievul

negocieri-ucraina-rusia-cerinte

foto antena3.ro

Întâlnirea dintre negociatorii ruși și ucraineni s-a încheiat marți, au declarat oficialii din Turcia, unde acestea au avut loc. Echipele de negociatori s-au întâlnit la Istanbul pentru a încerca să ajungă la un acord privind încetarea focului și pentru a pune capăt conflictului din Ucraina.

Roman Abramovici a fost prezent la discuții, dar nu a făcut parte în mod oficial din echipele de negociere. Discuțiile au durat aproximativ patru ore, și nu se știe încă dacă acestea vor continua și mâine. 

Ucraina cere garanții de securitate necondiționate, încetarea focului, decizii eficiente privind coridoarele umanitare și respectarea de către toate părțile a regulilor războiului.

8 țări, inclusiv Turcia, pot acționa ca garanți ai securității Ucrainei

Alexander Chaly, membru al delegației ucrainene la discuțiile cu Federația Rusă de la Istanbul, a spus că 8 țări, inclusiv Turcia, pot acționa ca garanți ai securității Ucrainei.

Înainte de discuții, s-a anunțat că partea rusă a abandonat cererile de „denazificare a Ucrainei”, „dezarmare” și „protecție legală a limbii ruse în Ucraina”. Pe partea ucraineană, s-a afirmat că statul nu va face compromisuri cu privire la oameni, teritoriu și suveranitate.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus că soarta negocierilor dintre Federația Rusă și Ucraina ar putea fi stabilită „azi sau mâine”, iar președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, insistă asupra condițiilor Federației Ruse pentru a pune capăt războiului.

Exit mobile version