Cum se va schimba Twitter sub conducerea lui Elon Musk

elon-musk-twitter

foto salon.com

​Elon Musk a reușit ceva ce părea imposibil: să cumpere Twitter. Întrebarea este cum se va schimba compania sub „bagheta” miliardarului ce are 82 de milioane de urmăritori în rețea.

Elon Musk cumpără cu 44 miliarde dolari o rețea care a avut profit în doar doi dintre ultimii zece ani. Multe s-ar putea schimba, iar Elon Musk vrea control absolut pentru a implementa modificări pe care el le consideră indispensabile pentru supraviețuirea companiei.

Teama multora este că Musk va decide ca o bună parte dintre restricțiile legate de ce poți posta să fie înlăturate și că asta s-ar traduce în instaurarea haosului.

Elon Musk a spus de mai multe ori că moderatorii merg uneori prea departe cu eliminarea unor tipuri de conținut, a folosit și cuvântul cenzură și a lăsat de înțeles că mai multe lucruri vor fi permise. Acest lucru i-a îngrijorat pe mulți care se tem că Twitter va deveni o platformă pentru grupuri radicale și că dacă moderarea nu va mai fi strictă, vor scădea și veniturile din publicitate.

Angajați îngrijorați de ce va urma

Un alt punct este legat de angajați și de îngrijorările lor, exprimate încă de când s-a anunțat că Musk a cumpărat 9% din acțiuni. Cei mai negativiști spuneau că un Twitter deținut în totalitate de Elon Musk ar fi o rețea de la care ar pleca o parte dintre angajați și de la care s-ar retrage mulți advertiseri. Teama era că ar deveni o rețea socială cu o cultură schimbată și o strategie puternic modificată în rău.

Mulți angajați au postat mesaje în care spun că se tem de acest viitor în care Elon Musk este patron, temerile fiind legate și de cum s-ar putea schimba atmosfera din interiorul companiei. La Tesla au fost plângeri legate de nerespectarea drepturilor angajaților, de discriminare și de existența unui mediu de lucru ostil.

Exit mobile version