COVID-19 – Tensiuni în Shanghai și Beijing în urma măsurilor impuse de autorități

covid-19-Shanghai

foto adevarul.ro

Cele mai mari două orașe din China au înăsprit luni restricțiile privind COVID-19 pentru locuitorii lor, stârnind noi frustrări și chiar întrebări cu privire la legalitatea luptei fără compromisuri cu virusul SARS-CoV-2, potrivit Reuters.

În timp ce autoritățile se luptă cu cele mai grave focare de COVID din China de la începutul epidemiei, autoritățile din Shanghai, cel mai populat oraș al Chinei, au lansat o nouă campanie pentru a pune capăt infecțiilor în afara zonelor de carantină până la sfârșitul lunii mai.

Deși nu a existat niciun anunț oficial, în weekend, unii locuitori din cel puțin patru dintre cele 16 districte ale sale au primit notificări prin care erau anunțați că nu mai pot ieși din casele lor sau primi livrări, ca parte a efortului de a reduce la zero infecțiile comunitare.

Furia publică a fost aprinsă de relatările online despre autoritățile care au forțat vecinii cazurilor pozitive să intre în carantină centralizată și le-au cerut să predea cheile de la casele lor pentru a fi dezinfectate, ceea ce experții juridici au denunțat ca fiind ilegal.

Shanghai raportează mii de cazuri de Covid-19 pe zi, marea majoritate în zone închise, cum ar fi unităţile centrale de carantină, spaţiile aflate sub management ”în buclă închisă” şi locuinţe în care rezidenţilor li se interzice iasă pe uşă.

Exit mobile version