Copil de 13 ani, mort în urma unei provocări pe TikTok

foto realitatea.net

Copil de 13 ani, mort în urma unei provocări pe TikTok. Un băiețel de 13 ani a murit, după o săptămână de agonie, în urma unei provocări pe TikTok. Aceasta consta în a înghiți cât mai multe tablete dintr-un antialergic distribuit fără rețetă și care are efect halucinogen.

Întreaga tragedie s-a petrecut chiar în fața prietenilor săi, care filmau pentru a vedea ce se întâmplă. Acum, familia îndoliată vrea să facă tot posibilul pentru a atrage atenția asupra efectelor periculoase ale rețelelor de socializare.

Provocarea pe care Jacob a făcut-o în mediul online este una virală pe TikTok și aceasta îi îndeamnă pe utilizatori să înghită până la 14 pastile pentru alergii, pentru a avea halucinații, potrivit revistei People.

Copil mort în urma unei provocări pe TikTok

După aceea, cei ce fac provocarea postează totul pe internet, explicând experiența lor. 

Jacob, adolescentul de 13 ani care a încercat să facă trend-ul, a ajuns de urgență la spital, însă corpul lui a cedat ușor-ușor, în timp ce era conectat la aparate. Familia copilului a decis, însă, să-l deconecteze de la aparate după 6 zile.

„Au spus că îl putem ține pe ventilație, că ar putea să stea întins acolo- dar nu va deschide niciodată ochii, nu va respira, nu va zâmbi, nu va merge sau vorbi”,

a declarat tatăl lui Jacob.

Administrația Alimentelor și Medicamentelor din Statele Unite a transmis că este la curent cu noua provocare și știrile despre mai mulți adolescenți care ajung în camerele de urgență sau mor.

„Investigăm aceste rapoarte și efectuăm o analiză pentru a determina dacă au fost raportate cazuri suplimentare.”

În replică, un purtător de cuvânt TikTok a exprimat că „cele mai profunde simpatii ale platformei se adresează familiei”, precizând că „nu am văzut niciodată acest tip de tendință de conținut pe platforma noastră”.

Compania Johnson & Johnson, producătorul medicamentului Benadryl, a emis o declarație în care condamnă puternic trendul ”Benadryl Challenge”. În declarația lor, compania a subliniat că această tendință este extrem de îngrijorătoare și periculoasă, iar aceasta ar trebui să fie oprită imediat.

Luarea unor doze mai mari decât cele recomandate din medicamentul antialergic obișnuit poate duce la probleme grave ale inimii, convulsii, comă sau chiar deces.

Exit mobile version