CNN: De ce atacă armata lui Putin cu atâta brutalitate civilii din Ucraina

ucraina-razboi

foto psnews.ro

Volodimir Zelenski a lansat cel mai fierbinte apel de până acum pentru negocieri de încetare a focului cu liderul de la Kremlin, dar până acum, Vladimir Putin a oferit doar un răspuns nemilos, prin escaladarea atrocităților împotriva civililor, relatează CNN.

Volodimir Zelenski a spus că este gata să vorbească cu Putin în orice moment. Oferta sa a venit la mai bine de trei săptămâni de la începutul războiului care pare să intre într-o etapă nouă, cu forțele ruse blocate pe câmpul de luptă. Și, deși acesta este un succes militar extraordinar pentru Ucraina, care e depășită numeric, orașele și civilii sunt tot mai vulnerabili la bombardamentele brutale ale Rusiei.

Trupele Moscovei sapă tranșee în jurul Kievului, pe fondul îndoielilor tot mai mari cu privire la capacitatea lor de a captura capitala Ucrainei. Lupte grele au loc în sud, unde rușii vizează accesul la Marea Neagră prin Mariupol, și în estul țării.

Kremlinul recurge din ce în ce mai mult la atacuri criminale

Se pare că rușii au suferit pierderi grele. Iar Kremlinul recurge din ce în ce mai mult la atacuri criminale, de la rachete și artilerie la arme hipersonice, după ce așteptările lor de a prelua rapid controlul în Ucraina s-au spulberat.

Atacul împotriva civililor pare să fie atât o încercare deliberată a Moscovei de a doborî moralul și rezistența remarcabile ale Ucrainei, cât și de a bombarda o națiune independentă, suverană, despre care Putin spune că nu are dreptul să existe, pentru a-i zdrobi visul de a se alătura Occidentului.

Putin a justificat războiul prin propria sa versiune întortocheată a istoriei, susținând că Ucraina, un membru fondator al Uniunii Sovietice, nu are dreptul la suveranitate sau independență și că ucrainenii sunt ruși din punct de vedere cultural și etnic.

Exit mobile version