Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a. Măsuri de securitate fără precedent în Marea Britanie

inmormantare-regina

foto fanatik.ro

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey din Londra, a confirmat Palatul Buckingham. Regina Elisabeta a II-a va fi dusă miercuri de la Palatul Buckingham la Westminster Hall.

Sicriul ei va fi acoperit cu Steagul Regal și, odată ajuns în Westminster Hall, va fi acoperit cu Coroana Imperială a statului. Cei prezenți vor putea apoi să își aducă omagiul.

Ultimul membru al Familiei Regale care a fost dus în această sală a fost Regina Mamă, în 2002, când peste 200.000 de oameni au făcut coadă pentru a-și vedea sicriul, potrivit BBC.

Măsuri de securitate fără precedent în Marea Britanie

Măsurile de securitate ar putea fi fără precedent în Marea Britanie, arată The Guardian.

Președintele SUA, Joe Biden, a confirmat deja că se va număra printre liderii mondiali care își vor aduce omagiul personal.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și-a anunțat, de asemenea, intenția de a participa la înmormântarea reginei. Marele absent va fi Vladimir Putin. Deși relațiile dintre Marea Britanie și Rusia au fost grav afectate după invazia Ucrainei, Putin i-a transmis condoleanțe regelui Charles.

Bob Broadhurst, un fost comandant al poliției Metropolitane, a spus că înmormântarea va implica aproape sigur cea mai mare operațiune de securitate văzută în Marea Britanie.

„Practic fiecare națiune de pe pământ va dori să-și trimită regele, regina, prim-ministrul sau președintele la înmormântare”,

a declarat Bob Broadhurst.
Exit mobile version