Bulgaria își îndeamnă cetățenii să plece de urgență din Republica Moldova

republica-moldova

foto psnews.ro

​​Ministerul de Externe din Bulgaria a cerut cetățenilor săi să evite orice călătorie în Republica Moldova, iar cei care se află acolo să părăsească țara, informează mediafax.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE bulgar, citat de agenția de presă BTA și preluat de presă, solicitarea vine ca urmare a deteriorării situației din Republica Moldova și împrejurimi.

Dacă au nevoie de asistență, cetățenii bulgari din Republica Moldova se pot adresa ambasadei Republicii Bulgaria la Chișinău, sau consulatului din orașul Taraclia.

„În cazul în care au nevoie de asistență, cetățenii bulgari din Moldova pot contacta ambasada noastră din Chișinău la adresa str. București nr. 92, telefon: +373 22 23 89 10, fax: +373 22 23 79 78, precum și la gardă. Telefoane în timpul programului de lucru: + 373 22 23 79 83, + 373 22 23 89 10”,

se menționează în comunicat.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a reacționat spunând că măsura „face parte din protocolul de siguranță” al Bulgariei, urmare a incidentelor recente din Transnistria.

Alerta vine în pofida declaraţiei președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, că „nu există vreun pericol iminent de escaladare” a situaţiei pe terioriul Moldovei, în special dacă se vorbeşte despre malul drept al Nistrului.

Exit mobile version