BREAKING NEWS Au început bombardamentele! Ucraina, sub asediu. Grădiniţă, lovită. Mai mulţi răniţi

bombardamente-Ucraina

foto digi24.ro

Stanțî Lugansk este localitatea în care a fost înregistrat bombardamentul. Separatiștii din Donbas au lovit și o grădiniță, în urma focurilor deschise în această dimineața dintre ucraineni și separatiști.

Conform presei de la Kiev, un obuz lansat de separatiști a bombardat o grădiniță în care, la momentul respectiv, se aflau copii și educatori. Două cadre didactice au fost rănite în atac, la nivelul capului, însă serviciile de urgență medicală au intervenit, evacuând toți copiii care se aflau în grădiniță.

Separatiștii susținuți de Rusia în estul Ucrainei au acuzat joi, 17 februarie, forțele guvernamentale că au deschis focul pe teritoriul lor de patru ori în ultimele 24 de ore și au declarat că încearcă să stabilească dacă cineva a fost rănit sau ucis.

OSCE a raportat câteva incidente cu obuze

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care a monitorizat situația din estul Ucrainei, dar care și-a retras o parte dintre observatori în ultimele zile, a raportat câteva incidente cu obuze de-a lungul liniei de contact dintre separatiștii sprijiniți de Rusia și forțele guvernamentale în estul Ucrainei, a declarat o sursă diplomatică pentru Reuters.

Armata ucraineană a negat acuzațiile separatiștilor potrivit cărora trupele guvernamentale ar fi atacat, afirmând că rebelii au fost cei care au bombardat armata ucraineană.

Rusia a declarat săptămâna aceasta că își retrage unele trupe din zonele adiacente Ucrainei după încheierea exercițiilor, dar Kievul a declarat că nu a văzut nicio dovadă în acest sens, iar Statele Unite au precizat că suspectează că Moscova și-a sporit de fapt prezența cu până la 7.000 de soldați.

Exit mobile version