Bacterie periculoasă descoperită în Wuhan! Autoritățile sunt în alertă

Wuhan

foto choice.npr.org

Detectarea în orașul chinez Wuhan a unei bacterii care a provocat holera la un student și care a fost găsită separat în mostre prelevate de la țestoase cu carapace moale, de la o piață alimentară, a atins un punct sensibil, unii făcând legătură cu COVID-19.

Piața alimentară în care probele de la țestoase cu carapace moale au fost testate pozitiv cu agentul patogen capabil să provoace holera a fost dezinfectată, au anunțat autoritățile locale, joi seara. 

Deși nu a fost găsit niciun caz de holeră umană în rândul persoanelor care au intrat în contact cu țestoasele cu carapace moale, magazinul care le vindea a fost închis pentru trei zile. 

Cele mai timpurii infecții cu COVID-19 de la sfârșitul anului 2019 au fost inițial legate de o piață locală din Wuhan, care vindea fructe de mare și produse din pește. Originea virusului SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19 rămâne un mister și o sursă majoră de tensiune între China și Statele Unite. 

Rapoartele de holeră, o boală diareică acută potențial fatală dacă nu este tratată rapid și care este de obicei legată de alimente sau apă contaminate, sunt rare în China continentală, cu cinci cazuri în 2021 și 11 în 2020, dar fără decese. 

Exit mobile version