Avertismentul Pentagonului: Rusia va rămâne fără muniţie de precizie și va folosi bombe nedirijate

Ucraina-Rusia

foto jurnalul.ro

Rusia va ieşi mai slăbită şi mai izolată din conflictul cu Ucraina, a declarat un înalt oficial al Pentagonului, care anticipează că rușii vor rămâne în curând fără muniție de precizie și vor folosi bombe nedirijate. 

Subsecretarul american pentru politica de apărare Colin Kahl spune că Rusia va ieşi din război mai slăbită decât atunci când a intrat în conflict.

„Cred cu un grad ridicat de certitudine că Rusia va ieşi din Ucraina mai slăbită decât a intrat în conflict. Mai slăbită din punct de vedere militar, mai slăbită din punct de vedere economic, mai slăbită din punct de vedere politic şi geopolitic şi mai izolată”,

a declarat subsecretarul american pentru politica de apărare, Colin Kahl, potrivit Reuters.

Rusia va rămâne fără muniţie de precizie

Colin Khal a mai spus că un viitor document de strategie de apărare al Pentagonului va declara Rusia o „ameninţare acută”. Dar Rusia nu poate reprezenta o provocare de sistem pe termen lung pentru Statele Unite, spre deosebire de China, a adăugat oficialul american.

Oficialul american a mai declarat că Rusia este pe cale să îşi epuizeze muniţia ghidată de precizie şi este mai probabil să se bazeze pe bombe nedirijate şi pe artilerie.

În opinia subsecretarului Colin Kahl, preşedintele rus Vladimir Putin nu îşi doreşte un conflict total cu NATO.

Exit mobile version