Atac cu rachete lansat din Fâşia Gaza asupra Israelului. Armata a cerut oamenilor să rămână în apropierea adăposturilor

Israel

foto realitatea.net

Atac fără precedent în Israel, în zi de sărbătoare. Un val de rachete a fost tras asupra Israelului din Fâșia Gaza de către teroriștii palestinieni.

O ploaie de rachete s-a abătut asupra Israelului în primele ore ale zilei de sâmbătă, 7 octombrie. Teroriştii palestinieni din Fâşia Gaza au lansat sâmbătă dimineaţă un val de rachete asupra sudului şi centrului Israelului. Sirenele au fost declanșate în numeroase oraşe.

Atac cu rachete lansat din Fâşia Gaza

Cel puţin cinci persoane au fost rănite şi una a decedat, potrivit Monitorul Apărării din Israel.

Atacul are loc în zi de sărbătoare pentru Israel. Pe 7 octombrie se celebreaza Simhat Tora si marchează încheierea ciclului anual al citirii publice a Torei și începutul unui nou ciclu.

Un „număr nedeterminat de terorişti” s-a infiltrat pe teritoriul israelian dinspre Fâşia Gaza, a anunţat sâmbătă dimineaţa armata israeliană, informează AFP, potrivit realitatea.net.

Sirenele de avertizare „Red Alert” au fost activate în Tel Aviv, la aproximativ 70 de kilometri de Fâşia Gaza, precum şi în Sde Boker, Arad şi Dimona, în sud, de asemenea, la peste 70 de kilometri distanţă. Explozii au fost auzite de locuitorii din aceste zone.

Atac palestinian în Israel

Armata israeliană a cerut locuitorilor din sudul şi centrul Israelului să rămână în apropierea adăposturilor anti-bombe.

„Publicul din sudul şi centrul ţării este îndemnat să rămână în apropierea zonelor protejate şi să urmeze instrucţiunile Comandamentului Frontului Intern”,

au declarat Forţele de Apărare Israeliene.

„Locuitorilor din zonele ce se învecinează cu Fâşia Gaza li s-a cerut să rămână în locuinţele lor”,

a adăugat armata.
Exit mobile version