Alertă la Chișinău. O rachetă a căzut pe teritoriul Republicii Moldova

racheta-moldova

foto realitatea.net

O rachetă a fost semnalată, luni după-amiază, în apropierea orașului Briceni din Republica Moldova. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliţiei de frontieră, care, din cauza bombardamentelor ruseşti de luni, şi-au intensificat gradul de alertă, anunţă Ministerul Afacerilor Interne de la Chişinău.

Totodată, în conformitate cu planurile de acţiune ale MAI, poliţia de frontieră a intensificat patrulele şi a ridicat gradul de aşertă în zona comisariatelor Briceni şi Ocniţa.

În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de autorități, în așteptarea serviciilor specializate. La faţa locului sunt aşteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne. 

„În urmă cu puțin timp, în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție”,

anunță un comunicat emis de Ministerul de Interne (MAI) de la Chișinău.

Incidentul de luni vine după altele similare, semnalate în săptămânile din urmă tot în contextul unor atacuri ale forțelor ruse asupra infrastructurii din Ucraina. Pe 10 octombrie, trei rachete rusești au străbătut spațiul aerian moldovenesc.

De asemenea, în dimineața zilei de 31 octombrie, Federația Rusă a lansat mai multe rachete spre Ucraina iar părți ale uneia dintre acestea au căzut pe teritoriul Republicii Moldova, după ce a dispozitivul a fost interceptat de sistemul antiaerian ucrainean.

Exit mobile version