Alertă în Marea Neagră, după ce o mină marină a fost depistată în larg. Un sat de pescari a fost evacuat

mina-marina

foto europafm.ro

După ce o mină marină a fost descoperită în urmă cu o săptămână în apropiere de Costinești, un dispozitiv similar a apărut din nou în Marea Neagră. S-a întâmplat marți, în apropiere de o plajă din Bulgaria.

Din primele informații, prezența minei în apele Mării Negre a fost semnalată, marți, 12 martie, la orele dimineții, la Direcția Regională de Poliție V din Varna.

Alertă în Marea Neagră, după ce o mină marină a fost depistată

În urma acestui eveniment, zona a fost securizată. S-a luat decizia ca populația din satul de pescari din apropiere să fie evacuată.

Pentru a încerca să depisteze și să neutralizeze mina, la fața locului a ajuns o navă vânător de mine a Forţelor Navale Bulgare.

Cel mai probabil, mina urmează a fi detonată la o distanţă sigură în mare, a confirmat comandantul Forţelor Navale Bulgare, contraamiral Kiril Mihailov, pentru Radio Varna, scrie fanatik.ro.

Din februarie 2022 până în prezent, în largul apelor din Marea Neagră au fost distruse 95 de mine marine. Forţele Navale Române au avut șase intervenții pentru distrugerea unei mine marine.

Mina este o armă explozivă care se așază pe pământ sau în pământ (mina terestră), sub apă (mina marină) etc. și care explodează la atingere sau la comandă.

Exit mobile version