VIDEO / Percheziții la falsificatorii de certificate COVID-19

politie

foto universulargesean.ro

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi fac în această dimineaţă 64 de percheziţii domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Caraş- Severin, la persoane bănuite de falsificarea unor certificate de vaccinare.

Personajele principale sunt 2 angajați ai primăriei din Drobeta Turnu-Severin. Unul dintre ei a lucrat într-un centru de vaccinare, acolo unde se întorcea după programul de lucru și falsifica documentele.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 15 mai – 25 iunie a.c., doi bărbați, din municipiul Drobeta-Turnu Severin, angajați ai unei instituții publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicație informatică și ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Astfel, pentru 96 de persoane, ar fi fost generate adeverințe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

Persoanele în cauză sunt acuzate de săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic şi uz de fals. 

Exit mobile version