VIDEO / Centura Giurgiu, întârziată de o groapă de gunoi

Centura Giurgiu, Foto: captura foto CNAIR

Centura Giurgiu, Foto: captura foto CNAIR

Centura Giurgiu este întârziată de o groapă de gunoi care nu apărea în planurile inițiale.

Drumul de legătură între DN 5 Bucureşti – Giurgiu şi vama Giurgiu Ruse este ,,puţin întârziat” din cauza condiţiilor meteo şi a unor lucrări neprevăzute: o fostă groapă de gunoi care nu apărea în planurile iniţiale. Contractul pentru realizarea drumului de legătură- o şosea de centură a municipiului Giurgiu- a fost semnat cu antreprenorul PORR din Austria în 2019 pentru 106 milioane lei, iar lucrările au început în octombrie 2020 şi au termen contractual de finalizare aprilie 2022.

Şoseaua de legătură cu o lungime de 6 km. va avea profil de drum rapid 2X2 şi structură din beton. În prezent, pe şantier, stadiul fizic de execuţie este de peste 40 %, potrivit raportului oficial al Companiei de Drumuri, relatează economedia.ro.

VIDEO CNAIR: https://fb.watch/7gKsjXuVeV/

Finalizarea şoselei a fost promisă pentru sfârşitul anului, pe baza rapoartelor de progres ale constructorului dar problema gropii de gunoi cere soluţii serioase şi decontaminare, a anunţat şeful de şantier de la PORR, Cătălin Ţolea.

Drumul de Legătură între DN 5 (zona Oinacu) şi Vama Giurgiu Ruse va rezolva problemele de circulaţie pe ruta spre principala vamă dintre România şi Bulgaria. Ultimul segment al acestei rute trece prin municipiul Giurgiu, iar pe un tronson de aprox. 2 km. şoseaua nu este modernizată, nu are iluminare şi nici semnalizare corespunzătoare.

Tot la Giurgiu, CNAIR urmează să realizeze o altă şosea cu rol de centură, dar pe partea de vest a municipiului. Şoseaua va avea o lungime de 12 km. se desprinde din DN 5 şi va asigura relaţia spre DN 5 C către Zimnicea.

Exit mobile version