VIDEO / Bunică de 84 de ani, cu un picior abia amputat, umilită de infirmierele de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova

spital-urgenta-Craiova-1

foto romaniatv.net

O pacientă de 84 de ani din Dolj acuză că a fost batjocorită de infirmierele de la Spitalul Județean de Urgență din Craiova. Deși avea piciorul amputat, angajatele unității mediale au lăsat-o să se chinuie, susținând ca „nu sunt plătite să care 100 de kg”.

Constantina Gîngioveanu, din localitatea Bratovoiești, județul Dolj, a fost internată la Spitalul de urgență din Craiova, Secția Chirurgie II, pe data de 7 noiembrie. Atunci a și fost supusă unei intervenții chirurgicale în urma căreia i s-a amputat un picior. Însă, atunci când medicul curant a cerut ca pacientei sa i se facă un EKG, trei zile după operație, bătrâna ar fi fost umilită de personalul medical.

”Bunica ne-a spus că au fost două infirmiere. Au urcat-o pe o targă și când au ajuns în locul unde trebuia să i se facă EKG-ul, i-au spus să coboare singură. Bunica a zis că nu poate, ele i-au zis să stea într-un picior. Că trebuie să facă un efort, că ele nu sunt obligate să ridice 100 de kilograme, că în fișa postului nu scrie asta”

„I-au zis de mai multe ori: Nu suntem plătite să vă cărăm în spate! Luată peste picior, jignită, bunica a încercat să se dea singură jos și a căzut pe ciment. Atunci infirmierele au chemat pe cineva, am înțeles ulterior că un medic rezident a sărit în ajutorul bunicii și au ridicat-o. Apoi, infirmierele au smucit-o, exact așa a zis bunica, și au azvârlit-o în pat”,

a declarat Loredana Nicola, nepoata bătrânei, potrivit Adevărul.

Ce spune spitalul Craiova despre acest incident

Imediat după incident, familia pacientei a fost anunțată, iar nepoata acesteia a depus o plângere la conducerea spitalului. Infirmierele, însă, prezintă povestea cu totul altfel.

”Am aflat de la ziariști. Am sunat pe secție și mi s-a spus că lucrurile nu stau așa. Că femeia a amețit și de aceea ar fi căzut. Dânsele spun că imediat a fost ridicată. Este adevărat că pot exista astfel de probleme, infirmierele nu pot să ridice unii pacienți, este nevoie de brancardieri”

„Dar, din păcate, numărul acestora este foarte mic. Indiferent de situație, însă, nu este normal să existe un astfel de comportament. Suntem oameni, trebuie să ne ajutăm! Vom verifica să vedem exact ce se va întâmplat”

a declarat dr. Stelian Mogoanță, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Oficial, conducerea spitalului spune că a fost demarată o anchetă, dar până acum nu s-a stabilit nici cine au fost infirmierele de gardă, nici dacă pe secție era vreun brancardier și nici nu s-a verificat dacă momentul a fost sau nu surprins pe camerele de supraveghere.

Exit mobile version