VIDEO / 483.740 de lire sterline, găsite în portbagajul unui autoturism

politia-giurgiu

foto politiadefrontiera.ro

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit suma de 483.740 lire sterline în portbagajul unui autoturism. Banii îi aparțineau unui cetățean turc, care intenționa să îi scoată din țară, fără să respecte normale legale, potrivit unui comunicat de presă emis de IGPF.

La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară, un cetățean român, șofer al autoturismului marca BMW, înmatriculat în România, însoțit de un pasager, un cetățean turc, în vârstă de 57 de ani.

„Acţionând în baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în portbagajul mașinii au fost descoperite mai multe cutii din carton, lipite cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe bancnote de lire sterline, în sumă de totală de 483.740 lire sterline”

precizează Poliția de Frontieră. 

În urma cercetărilor, cetățeanul turc a declarat că banii îi aparțin, doar că nu poate demonstra acest lucru cu documente, respectiv să justifice proveniența acestora.

Întreaga sumă de bani a fost ridicată, întrucât există suspiciuni cu privire la legalitatea provenienței și destinația banilor.

În cauză se derulează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale.

Exit mobile version