Vești bune pentru pensionari! Ce se întâmplă cu cei care au pensii mici

pensii

foto cursdeguvernare.ro

Marți, 21 februarie, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România a făcut noi declarații cu privire la ajutoarele de care vor beneficia pensionarii. Marcel Boloș susține că sumele au fost deja distribuite către seniori. Mai mult de atât, o nouă tranșă va ajunge pentru nevoiași, în luna aprilie. 

O nouă tranșă, în valoare de 250 de lei, a fost acordată către pensionari și persoanele cu venituri minime. În această situație sunt și pensionarii care primesc sume mai mici sau egale cu 1.700 de lei. Banii sunt virați pe card, sub formă de vouchere cu care se pot cumpăra alimente și mese calde, la localurile partenere, conform anunțului făcut de către Marcel Boloș.

„Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Astăzi au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români”

„Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate. Pe lângă voucherele sociale pentru alimente, vom continua distribuirea pachetelor cu produse alimentare și în acest an, cu o nouă tranșă în luna aprilie”,

„De asemenea, românii din medii vulnerabile primesc 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie”

a declarat ministrul Marcel Boloș.

Cine poate beneficia de vouchere de 250 de lei de la stat

Beneficiază de vouchere sociale pentru alimente și mese calde:

Plăți de peste 4,5 milioane de lei în prima zi de utilizare a cardurilor

Plăți în valoare de peste 4,6 milioane lei în prima zi de utilizare a cardurilor de energie.

Începând din 20 februarie, se pot efectua plăți pentru facturile la utilități prin intermediul cardurilor de energie acordate de Guvernul României persoanelor vulnerabile.

În prima zi de utilizare a acestor carduri au fost făcute 13.816 plăți în valoare de peste 4,6 milioane lei, anunță Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Beneficiarii de sprijin pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalități:

Exit mobile version